Jdi na obsah Jdi na menu

 Modlitební vlak

 

Advent je období, které nás zve k rozjímání, ztišení a klidu, abychom dokázali lépe naslouchat Bohu a připravili svá srdce na příchod Spasitele. S postupujícím časem a blížícími se Vánocemi bývá ale těžší a těžší zůstat v tomto rozpoložení a vyhnout se napětí a stresu z vrcholících příprav na svátky. Rádi bychom Vám proto také letos nabídli možnost strávit několik chvil v tichosti mimo předvánoční shon a co nejsrdečněji Vás zveme ke společné modlitbě.

Letošní modlitební most se od toho loňského bude trochu lišit. Nebude totiž probíhat jen o Štědrém dni, ale rovnou celý týden, a to od čtvrté neděle adventní do svátku Svaté rodiny (21. - 28. 12.). Na každý den je určen jeden úmysl, za který se budeme společně modlit. Jednotlivými úmysly přispěla společenství obou našich farností (ministranti, lektoři, varhaníci, Schola a další). Chvíle, kdy se budete modlit,  i způsob modlitby závisí zcela a jen na Vás a Vašich možnostech. Je na Vás, zda se zapojíte do celého modlitebního týdne, nebo se přidáte jen v některé dny.

Modlitební most má tentokrát podobu lokomotivy s vagony. Volbou tohoto motivu navazujeme na adventní vlak, který nás provází letošním adventem a zvláště dětem má lépe zprostředkovat biblická poselství jednotlivých nedělí. A čím vlastně vůbec může na přelomu adventu a Vánoc inspirovat symbol vlaku nás dospělé? Zamysleme se nad tím, kolik různých typů vlaků po celém světě jezdí. Jistě se od sebe navzájem v mnohém liší, ale to jedno mají společné - všechny musí někdy zpomalit nebo úplně zastavit a načerpat novou energii na další cestu.

 

page1.jpg

 (pro zvětšení klikněte na obrázek)

 

Přejeme Vám pokojný závěr adventu, požehnané a radostí naplněné svátky Kristova narození a ze srdce děkujeme za společnou modlitbu všem, kteří nechají tento modlitební vlak přijet do svých domovů a společně s ním se na několik chvil zastaví...